Vijesti iz rubrike Scitech
subota, 21 Septembar 2019 00:00

Google donosi korisno unapređenje za one koji otvaraju mnogo tabova

Ocijeni...
(0 glasova)

google1Ukoliko ste korisnik Google Chroma koji voli imati otvoreno 50 tabova u isto vrijeme, Google će vam ukoro u mnogome olakšati upravljanje tabovima uz novo unapređenje.
Upravljanje tabovima ili karticama u Chromeu trenutno zahtijeva da zadržite pokazivač miša iznad svake kartice i pričekate opis kartice ili da je jednostavno vizualno uočite preko male ikone za favorite. Međutim, to može biti teško kad vam je otvoreno puno kartica.

Ostali preglednici već godinama bolje upravljaju karticama, uključujući Microsoft Edge i Appleov Safari, ali, kako piše Verge, dobro je vidjeti da Chrome dobija određena poboljšanja. U početku će se Googleovo unapređenje ograničiti samo na preglede naslova stranica, ali Google obećava da će Chrome uskoro podržati cijeli takozvani thumbnail kartica.

Pored promjena na karticama, Google također planira prilagoditi traku sa adresom u Chromeu kako bi omogućio brži prikaz rezultata. Tako će korisnici dobijati instant odgovore na pitanja o vremenu, prijevodima, sportskim događajima i još mnogo toga.

Google će dodati i neke nove boje za teme u Chromeu, a omogućit će i promjenu boje kompetnog preglednika bez potrebe dodatnog instaliranja Chrome tema putem web trgovine.

Nije poznato kada će biti dostupne ove promjene, ali Google kaže da će ih predstaviti ove jeseni.

(Klix.ba)

Procitano 2420 puta

S5 Box