Vijesti iz rubrike Scitech
subota, 02 Maj 2020 00:00

Google otvara svoju aplikaciju za video konferencije

Ocijeni...
(0 glasova)

googleGoogle je danas najavio otvaranje svoje besplatne aplikacije za video konferencije Google Meet široj javnosti nakon što je uspjeh Zoom-a podstakao Microsoft i Facebook da poboljšaju svoju ponudu tokom pandemije korona virusa.

Ova platforma za video konferencije će narednih nedjelja biti postepeno proširivana na širu javnost, a uslov je posjedovanje naloga na Google, gmail.

Google Meet je do sada bio namijenjen profesionalnim korisnicima što je oko šest miliona preduzeća i organizacija koje koriste G-Suite.

Pokrenuta aplikacija za sve važne informacije u vezi sa korona virusom

"Ovo je nesumnjivo prvi put da Google otvara potrošačima proizvod koji je prvobitno bio namijenjen isključivo kompanijama", rekao je za Frans pres Havijer Soltaro, šef G-Suite-a, i dodao da se "obično radi na drugačiji način".

Poput ostalih platformi za video pozive, korišćenje Google Meet je eksplodiralo od marta zbog uvedenih mjera izolacije u borbi protiv korona virusa.

Sve kompanije koje postavljaju ove aplikacije za video konferencije, insistiraju na bezbjednosti, ali je kod Zoom-a dolazilo do problema kada su se ljudi sa strane ubacivali na sastanke na koje nisu pozivani.

(Agencije)

Procitano 1462 puta

S5 Box