Vijesti iz rubrike Scitech
srijeda, 28 Mart 2018 00:00

Google Maps od sada i na bosanskom jeziku

Ocijeni...
(0 glasova)

googleKompanija Google objavila je kako će od sada Google Maps biti dostupan na novih 39 jezika. Među njima je i bosanski jezik.

Kako je saopćeno, od sada će aplikacija biti i na hrvatskom, srpskom, slovenskom, albanskom,afričkom amharskom, armenskom, azerbejdžanskom, burmanskom, češkom, danskom, estonskom, filipinskom, finskom, gruzijskom. hebrejskom, silandskom, indonezijskom, kazaškom, kmerskom, krigiskom, latvijskom, litvanskom, makedonskom, maajskom, mongloskom, norveškom, perzijskom, rumunskom, slovačkom, švedskom, svahili, turskom, ukrajinskom, uzbekistanskom, vijetnamskom, zulu i lao jeziku.

Ovim jezicima govori 1,25 milijardi ljudi, čime Google Maps otvara nova tržišta. Već sada ima milijardu aktivnih korisnika, koji su i iz ovih zemalja ali su je do sada koristili na nekim drugim jezicima, piše Techcrunch.

Ranije su najavili kako će napraviti i mape za osobe s invaliditetom koje će sadržavati stanice i rute koje su prilagođene ovim osobama. Također, napravili su i mapu u stilu Super Marija.

 

(klix.ba)

Procitano 2206 puta

S5 Box