Vijesti iz rubrike Scitech
petak, 15 Juni 2018 00:00

Microsoft Office dobija novi minimalistički dizajn

Ocijeni...
(0 glasova)

microsoftMicrosoft je objavio da planira da implementira suptilne izmjene u dizajn Office.com i Office 365 aplikacija, kako bi ih načinio jednostavnijim i manje pretrpanim.

Najveća izmjena stiže u Microsoft Word, gdje će toolbar u vrhu ekrana (zvanično nazvan "the ribbon") biti sveden na samo jednu liniju. Fanovi klasičnog dizajna će moći da prošire toolbar ukoliko to požele.

Izmjene će biti u skladu sa Fluent Design jezikom, koji se može naći u najvećem dijelu Windowsa 10. Ažurirana traka će uključivati i nove animacije, ikonice i nekoliko manjih izmjena boja.

Kada je desktop u pitanju, Microsoft je odložio objavu pojednostavljenog ribbona za nekoliko mjeseci. Kompanija trenutno testira nove dizajne sa onlajn aplikacijama i pratiće povratne informacije kako bi vidjela da li su potrebne još neke izmjene za desktop verziju.

Kompanija takođe planira da Search načini korisnijim i moćnijim, uz pomoć implementacije vještačke inteligencije. Sa novim ažuriranjem, Search polje u Office 365 aplikaciji će preporučivati rezulate bazirano na onome što smatra da korisnik traži. Ovo u teoriji znači da će biti olakšano pronalaženje stvari u aplikacijama kao što je Outlook.

Ažuriranje donosi i veliki broj manjih izmjena, kao što je cleaner, modernije ikonice i toolbarovi. Ikonice će se prvo pojaviti u veb verziji aplikacija, prije nego što stignu na desktop.

(NN)

Procitano 2725 puta

S5 Box