Vijesti iz rubrike Scitech
ponedjeljak, 19 April 2021 00:00

Nizozemski eksperiment: Gratis rolerkoster uz negativan test

Ocijeni...
(0 glasova)

Nizozemski ljubitelji adrenalinskih vožnji koji su pristali na uzimanje briseva iz nosa mogli su da posjete zabavni park, u okviru eksperimenta čiji je cilj ublažavanje mjera ograničenja u borbi protiv koronavirusa.

Dvije hiljade ulaznica ponuđeno je za zabavni park Hellendoorn koji je  postao prvi holandski adrenalinski park otvoren od uvođenja mjera ograničenja prošle godine. U eksperimentu su učestvovali i poznata izložba cvijeća Keukenhof, zoo vrtovi, kazina i turističke atrakcije.

Eksperiment je zahtijevao temeljno planiranje kako bi se osiguralo socijalno distanciranje. Posjetioci zabavnog parka stariji od 12 godina morali su unaprijed naručiti ulaznicu i test za covid-19. U park su smjeli ući oni s negativnim testom ne starijim od 40 sati.

Jedna 20-godišnja djevojka putovala je 100 kilometara do zabavnog parka.

-U zamjenu za pet sekundi za bris nosa dobila sam čitav dan zabave -  rekla je ona.

I drugi posjetioci, takođe, misle da je vrijedjelo gnjavaže s testiranjem, te da su im nedostajala uzbuđenja vožnji u zabavnom parku. Prodato je oko tri četvrtine ulaznica, a direktor prodaje i marketinga zabavnog parka to objašnjava oklijevanjem ljudi da se podvrgnu testiranju.

(Avaz.ba)

Procitano 327 puta

S5 Box