Vijesti iz rubrike Scitech
ponedjeljak, 10 Maj 2021 00:00

Xiaomi na prvom mjestu po isporuci mobitela u Hrvatskoj

Ocijeni...
(0 glasova)

Napominjući kako je to "povijesni Xiaomijev rezultat u Hrvatskoj", menadžerica kompanije za Hrvatsku i Sloveniju dodaje da se ti rezultati temelje na novoobjavljenim podacima nekoliko globalnih analitičkih kuća

Kineski proizvođač mobilnih telefona i drugih uređaja Xiaomi u Hrvatskoj je u prvom kvartalu ove godine zauzeo prvo mjesto po isporuci pametnih telefona, ostvarivši 40 posto tržišnog udjela te godišnji porast od 65 posto, izvijestili su u četvrtak iz ureda Xiaomi Internationala za Hrvatsku i Sloveniju.

Napominjući kako je to i "povijesni Xiaomijev rezultat u Hrvatskoj", menadžerica te kompanije za Hrvatsku i Sloveniju Mirela Polić dodaje da se ti rezultati temelje na novoobjavljenim podacima nekoliko globalnih analitičkih i istraživačkih kuća za globalno tržište pametnih telefona (Canalys, IDC i Strategy Analytics).

Po tim podacima, Xiaomi je u svijetu zadržao treće mjesto po broju isporučenih pametnih telefona u prvom kvartalu 2021., a i prvi puta je, kako kaže, i na drugom mjestu po isporuci tih telefona u Europi.

U Hrvatskoj je, po tim podacima, iza Xiaomija, na drugom mjestu po broju isporučenih pametnih telefona Samsung, sa tržišnim udjelom od 36 posto i porastom isporuka od 25 posto, dok je treći Apple s udjelom na tržištu od 6 posto i porastom od 17 posto. Na četvrtom je mjestu HMD Global s udjelom od 4 posto, ali i porastom isporuka od čak 210 posto.

U Europi pak, po podacima tih kuća, Samsung je u prvom kvartalu ove godine na prvom mjestu po isporukama pametnih telefona, iza drugog Xiaomija slijedi Apple na trećem mjestu, te Oppo i Huawei na četvrtom i petom, pri čemu su svi zabilježili velike poraste isporuka na godišnjoj razini.Kuća Canalys objavila je i da je Xiaomi u prvom kvartalu 2021. u svijetu zabilježio i najveći rast isporuka od 62 posto, sa 49 milijuna tih uređaja.

(24sata)

Procitano 428 puta

S5 Box