Print this page
srijeda, 19 Maj 2021 00:00

Kopija Titanica će biti glavna atrakcija u kineskom zabavnom parku

Ocijeni...
(0 glasova)

Više od stoljeća od zlosretne sudbine, olupina Titanica će isplivati na površinu u kineskom turističkom parku gdje će posjetitelji moći provesti noć u golemoj luksuznoj kopiji broda. Investitor je na pothvat bio inspiriran filmom iz 1997. o nesretnoj plovidbi koji je jedan od najpopularnijih filmova u Kini.

Izvorni luksuzni brod, najveći do tada sagrađen i proglašen nepotopivim, postao je sinonim za nesreću od potonuća u Atlantiku 1912. nakon udara u ledenjak. Život je tada izgubilo 1500 ljudi.

Investitor Su Shaojun uložio je u šest godina gradnje raskošne kopije duge 260 metara više od 150 milijuna dolara. “Nadam se da će brod biti tu i za 100 ili 200 godina”, kaže Su. “Gradimo muzej za Titanic.”

Sve od kuhinje do luksuznih kabina, pa čak i ručki na vratima u stilu je originalnog Titanica. Brod je glavna atrakcija u zabavnom parku u pokrajini Sečuan udaljenoj hiljadu kilometara od mora. 

Cijena noćenja je oko 150 dolara i pruža ugođaj krstarenja na brodu s pet zvjezdica, kaže Su. Uz funkcionirajući parni motor gosti će imati dojam da su na pravom brodu, dodaje.

(Avaz.ba)

Procitano 499 puta